Váš nákupní košík je zatím prázdný..
Přihlášení / Registrace
Doporučujeme objednat také: | |
---|---|
Vinné kvasinky tekuté UNIVERSAL - 20 ml | |
Keramický soudek s poklicí 3,2l | |
Skleněná lahvička s uzávěrem 50 ml čírá | |
Pumpička s uzávěrem na stáčení vína | |
Kvasná zátka 2 ks - sklo |
Tekuté kvasnice TOKAY jsou ideální pro bílé víno. Doporučují se zejména pro vína vyrobená z angreštů, hrušek, meruněk, jahod, obilovin, hlohu, jablek, divoké růže, bílých hroznů, rebarbory a bílého rybízu.
Tokay je speciálně vybraný kmen vinných kvasinek v ochranné tekutině. Kvasinky také zajišťují rychlé a stabilní kvašení v širokém teplotním rozmezí, dobré kvašení cukru, stálou barvu vína a atraktivní medovou vůni.
Hlavní rysy:
- tekuté droždí
- 20 ml tekutiny pro 5-25 l vína
- teplota kvašení: 18-30 ° C
- alkohol: až 14%
- další možnosti - s využitím médií: s vitaminem B1 a Kombi Vita
Používání:
Tekuté kvasinky by měly být předem rozmnoženy, tj. měla by být připravena kvasinková vakcína - tzv. kvasinková matka. Nalijte 150 ml šťávy do 1 l láhve nebo vložte 200 g rozdrceného ovoce, 300 ml vody a přidejte 2 lžičky cukru. Lahvičku zakryjte zátkou z vaty a pasterizujte po dobu 30 minut. Po ochlazení do láhve nalijte obsah protřepaného sáčku kvasinek. Nechejte ji 1-2 dny při teplotě 22-26 ° C, potom nalijte do fermentační nádoby nebo demižonu s nastavením vína (5-25 l).
POZOR:
Ve všech fázích přípravy kvasinkové vakcíny udržujte sterilní podmínky - věnujte zvláštní pozornost čistotě nádoby, ve které budete kvasinky rozmnožovat.
Složení: sladina, mladina, kvasnice Saccharomyces cerevisiae, minerální soli.
Objem | 20.00 ml |
Výška | 10.60 cm |
Šířka | 0.50 cm |
Délka | 7.50 cm |