Váš nákupní košík je zatím prázdný..
Přihlášení / Registrace
Doporučujeme objednat také: | |
---|---|
Láhev Toscana X, pákový uzávěr, 2 l | |
Korkový špunt DIAMANT 32 x 22 mm - 3 ks | |
Láhev 0,5 l - vodka | |
Korkový špunt d 23 x 18 mm - 10 ks | |
Demižon 15L v plastovém koši |
Univerzální kvasnice pro všechny druhy vín. Doporučují se zejména pro vína vyrobená z angreštů, hrušek, meruněk, jahod, obilovin, hlohu, jablek, divoké růže, bílých hroznů, rebarbory, bílého rybízu.
Universal je speciálně vybraný kmen vinných kvasinek v ochranné tekutině. Tyto kvasinky zajišťují rychlé a stabilní kvašení ve velmi širokém teplotním rozmezí, dobré kvašení cukru, stálou barvu vína a atraktivní buket. Vyznačují se odolností vůči vysokým hladinám cukru a alkoholu, takže je lze použít k restartování vína - „nastavení", když víno přestane růst před dosažením předpokládaných vlastností.
Popis:
- tekuté droždí
- 20 ml tekutiny pro 5-25 l vína
- teplota kvašení: 12-32 ° C
- alkohol: až 15%
- další možnosti - s využitím médií: s vitaminem B1 a Kombi Vita
Použití:
Tekuté kvasinky by měly být předem rozmnoženy, tj. měla by být připravena kvasinková vakcína - tzv. Kvasinková matka. Nalijte 150 ml šťávy do 1 l láhve nebo vložte 200 g rozdrceného ovoce, 300 ml vody a přidejte 2 lžičky cukru. Lahvičku zakryjte zátkou z vaty a pasterizujte po dobu 30 minut. Po ochlazení protřepejte sáček kvasinek a nalijte do láhve. Nechejte ji 1-2 dny při teplotě 22-26 ° C, potom nalijte do fermentační nádoby nebo demižonu s nastavením vína (5-25 l).
POZOR:
Ve všech fázích přípravy kvasinkové vakcíny udržujte sterilní podmínky - věnujte zvláštní pozornost čistotě nádoby, ve které budete kvasinky rozmnožovat.
Složení: sladina, mladina, kvasnice Saccharomyces cerevisiae, minerální soli.
Objem | 20.00 ml |
Výška | 10.60 cm |
Šířka | 0.50 cm |
Délka | 7.50 cm |